30/8-2013

God förmiddag! Härligt att det är fredag:):) Slutar jobba om en liten stund och då ska jag träffa Julia! Vi ska äta lunch och sedan ska jag följa med henne och titta på soffa!
Ikväll är jag,Henke och resten av familjen bjudna hem till henne och Linus på födelsedagsmiddag.Egentligen fyller hon i morgon men vi firar idag istället:)
Tråkigt att vädret har varit lite sisådär nu de senaste 2 dagarna eftersom det varit så härligt tidigare i veckan.Men nu börjar hösten närma sig med stora steg så det är bara att vänja sig. Fast lite mysigt är det allt att man kan börja tända lite ljus om kvällarna:) Vi börjar alltmer komma iordning där hemma,kommer kännas jävligt skönt när ALLT är helt klart.I morgon ska vi börja tapetsera barnrummet:) Roligaste rummet att få fixa med tycker jag:) Och i morgon kväll ska Henke iväg på gallej med jobbet så då ska jag ha en riktigt skön hemmakväll:) Kommer troligtvis pyssla lite hemma också om jag känner mig själv hehe,men sen behöver jag nog ta det lite lugnt,att vara höggravid tar på krafterna. Hoppas ni får en bra helg allihopa.
 
//Camilla

Måndag 26/8

Och så var det måndag igen! Helgen har gått sjukt fort men den har varit toppen:) Har hunnit med att fixa hemma (jag och Henke har tapetserat i hallen) sen har vi beställt tapet till barnrummet och vi får tapeten förhoppningsvis redan i morgon:) vi har även varit på Carro och Peters kräftskiva,super trevligt och väldigt väldigt gött :P Helgen avslutades med att Cilla och Mateo kom hem till oss igår,vi grillade och glassade i det fina vädret på altanen och på kvällen var jag och Henke på vårt sista möte med vår bostadsrättsföreningen (där vi bodde innan vi flyttade).Så en hel del har det hunnits med:) Idag är en helt vanlig dag på jobbet men jag slutar tidigare för Henke och jag ska på 2:a delen av föräldrargruppen, idag skulle barnmorskan prata massa om själva förlossningen och så ska vi väl se nån film och sådär:) Spännande tycker jag:) Allt är ju så nytt såhär när man väntar första barnet och man vet ju inte så mkt,så alla råd och tips man kan få är verkligen välkomna! Föräldrargruppen håller på mellan 16-18 sen blir det att åka hem och laga lite mat samt koppla in telefon,tv:na mm för idag får vi äntligen igång internet,telefon och kanalerna på våra tv-apparater:) Exakt 6 veckor kvar för mig att jobba är det nu,om han inte tittar ut innan vill säga:) Känns jätte konstigt men också jäkligt skönt om jag ska vara ärlig. Det är verkligen lyx att kunna få vara hemma i över 1 år tillsammans med vår lille son:) Det kommer bli en underbar tid.Nu ska jag jobba vidare:)
 
Hej svejs.

Hem:)

Halloj! Måste börja med att säga att Henke och jag redan stortrivs i vårt nya hem:) I torsdags började vi flytta och i fredagas sov vi första natten:) Det börjar mer och mer likna ett hem nu " efter att ha packat upp ett antal flyttlådor" hehe och det känns jäkligt skönt.Lite småfix och sånt har vi fortfarande kvar att göra,vi ska bland annat måla och tapetsera i hallen och det ska vi nog börja med redan ikväll,sen ska vi tapetsera en vägg i vardagsrummet och sedan fixa barnrummet.Tapeter ska förhoppningsvis beställas i helgen ( vi ska bara bestämma oss hehe) så i nästa vecka bör vi kunna börja tapetsera både vardagsrum och barnrum om vi är effektiva:)
Igår var vi på första föräldrargruppen (vi har 2 tillfällen kvar att gå) Det var jätte trevligt och vi fick en hel del bra tips osv.. Kan verkligen rekomendera alla som väntar sitt första barn att gå i föräldrargrupp! Vi fick även en liten goodiebag med oss hem därifrån med lite smått och gott som blöjor,våtservetter,nån leksak mm. Väldigt trevligt:) Nästa gång ska vi prata om smärtlindring och om själva "förlossningen" och det kommer bli väldigt intressant. Det var jag,Henke och 3 par till som var i vår grupp och jag var den som var beräknad först,de andra skulle ha nån vecka efter oss. Jag tyckte vi hade väldigt lika magar allihopa:) Alla var så fina så.
I torsdags förra veckan var H och jag hos barnmorskan och då skulle hon känna hur plutten låg,jag var redan rätt säker på att han låg med huvudet neråt.Men när hon skulle börja känna så gjorde jag som vanligt "spände magmusklerna" lite för mkt så det var kanske inte jätte lätt för henne att känna och vara helt säker.Men hon sa att hon med 95% säkerhet då kunde säga att han låg helt rätt med huvudet neråt. Så vi bestämde att vi igår efter föräldrargruppen skulle göra ett ultra på mig och kolla hur han låg,och visst hade jag väl rätt! Han låg så fint och alldeles perfekt som man ska med lille huvudet neråt:) Om han är fixerad eller ej vet jag inte,tror att hon kanske kollar det vid nästa tid jag har hos henne nästa fredag.Än så länge behöver det ju inte vara fixerat för det är ju några veckor kvar,kan inte fatta att på lördag är det exakt 6 veckor kvar! Herregud snart är han verkligen här<3
Kommer troligtvis inte att ha så mkt tid att blogga den kommande veckan/veckorna eftersom vi håller på och fixar där hemma,så bloggen prioriteras inte direkt.Men lovar att lägga ut lite bilder sen när vi kommit iordning och börjar bli klara:)
 

Bara en dag kvar.

Åhhhhhhh vad jag längtar till morgondagen:) Först så ska vi till Barnmorskan kl 11.00, mäta magen,lyssna på lillemans hjärtslag och ta lite prover och se så att allt är bra med oss:) Och kl 12:00 ska vi vara hos mäklaren där det sista sker inför husköpet.Det sista med betalning och överlämning av nycklar sker alltså i morgon.Både Henke och jag har tagit ledig hela dagen  från jobbet,så direkt när vi är klara hos mäklaren så åker vi raka vägen till vårt nya hem för lite inspektion :D Och vi ska börja köra alla kartonger under morgondagen så vi kan börja packa upp grejer,ställa in allt i köksskåpen,badrumsskåp mm.Men det är först på fredag eftermiddag som hela flyttlasset med alla våra möbler går:) På lördag kommer vi vakna upp i vårt nya fina hem och det kommer kännas underbaaaaart :D Hoppas det är skapligt väder så vi kan sitta på våran altan och äta frukost då! Det ska bli så kul att få fixa på altanen och göra det fint där:) Gud så härligt det ska bli:) Så helgen är väl i princip fullspäckad med att försöka få ordning på hemmet,gå ner en sväng på marknaden på lördag kväll och sedan blir det en tur till Ikea där det sista ska inhandlas som vi behöver ha. En fullspäckad men framför allt rolig och efterlängtad helg:)
Men på tal om något helt annat så har ju vädret de senaste dagarna varit riktigt mysko,regn,sol och åska om vartannat! Det känns nästan lite "höstlikt" i luften,det är kallare om dagarna.Men bara förra veckan när jag fortfarande hade semester så var vädret strålande:) Så jag har verkligen haft mer än tur med vädret under min ledighet detta år. Och om 7,5 veckor slutar jag jobba (vår lille son är beräknad att titta ut den 5 okt och jag jobbar sista dagen fredagen den 4 okt) Så alltså slutar jag jobba dagen innan han är beräknad.Men jag räknar med att gå över,som de flesta förstföderskor gör så därför har jag valt att jobba ända fram till beräknat datum.Och vill han titta ut nån vecka tidigare så är han mer än välkommen att göra det för vi längtar efter honom,MEN tidigare än så hoppas jag inte att det blir.Jag vill att han ska vara helt färdigbakad innan han kommer till oss.
Det känns som att det är nu jag borde börja känna nervositet inför förlossningen,men jag måste säga att jag känner mig väldigt lugn faktiskt.Självklart är man pirrig och förväntansfull och jag vet att det kommer göra ONT,något annat tror jag inte.MEN jag kan inte gå omkring och oroa mig för det nu utan jag tänker njuta så länge som jag kan.
Däremot märker jag att kroppen börjar förbereda sig för att "förlösa ett barn" Jag har sedan cirka 1,5-2 veckor tillbaka börjat ha ett enormt tryck ner mot bäckenet vissa dagar och även haft en tryckande och lite stickande känsa neråt "down there" ja ni fattar var ;) ont i svanken och lite liknande mensvärk har jag känt av från och till vissa dagar.Så att det händer mkt med kroppen just nu är det inget snack om.Jag satt och tittade på ett gammalt avsnitt av En unge i minuten häromdagen,då kändes det verkligen att det är nära nu,och jag blev faktiskt lite mer nervös när jag tittade på det men samtidigt så är det sån häftig upplevelse så jag längtar mest.Det är bara att hoppas att allt går bra:) Det enda jag hoppas är att det inte är fullt på BB,för jag vet flera som ska ha barn samtidigt som mig ungefär,och det vore ju en katastrof att bli hänvisad till tex Linköping eller så.Men det får man ta då,nu ska jag bara njuta som sagt:)

Droppar från det blå!

Idag blev det minsann inte lika fint väder som vi varit så bortskämda med de senaste veckorna! Just nu regnar det för fullt men jag tycker det är rätt skönt och lite mysigt med en sån dag idag:) Förmiddagen har spenderats med Jill,vi åkte först en sväng till Nostalgiladan som ligger på vägen mot Linköping. Det blev inga stor fynd direkt men jag köpte ett jätte gulligt förkläde till vår lilla bebis så han kan hjälpa mamma att baka när han blivit lite större;) det bör passa om en sådär 2-3 år kanske hehe.Efter vår tripp dit åkte vi vidare till Maxi där vi åt lite lunch.Sen gjorde vi lite inköp!Jag köpte 2 klänningar på rea (svart och en grå) passade perfekt till min gravidkropp och det bästa av allt är att jag förhoppningsvis även kommer kunna ha dom efter graviditeten:) Dom passar jätte bra som de är eller med leggins som blir lite mer aktuellt om några veckor då det blivit lite kallare. Nu är det ju bara 8 veckor kvar till den stora dagen är här (BF) och Gud vad vi längtar och ser fram emot det.Sen får vi väl se om han vill titta ut tidigare eller senare,men nära är det iaf:) idag är det också exakt 1 vecka kvar tills vi får nycklarna till vårt nya hem :D det kommer bli då sjukt spännande.Det är verkligen så himla mycket roligt som händer nu så livet känns bara toppen. Det känns inte ens jobbigt att jag börjar jobba på måndag igen:) Fast det kan ju bero på att jag vet att jag snart kommer att vara låååång ledig igen:) Nu ska jag lägga mig och läsa en stund och lyssna på regnet som smattrar utifrån:)


Sista veckan.

Denna vecka ska verkligen tas tillvara på!! Jag ska se till att göra roliga saker men jag ska också se till att verkligen vila upp mig så jag är pigg och utvilad till nästa vecka och de kommande "få" Jobbveckor jag har kvar att jobba innan vår prins kommer till världen:) H började jobba idag igen vilket är lite trist så klart men sånt är livet.I morgon fyller han år (28 år) och på kvällen ska det firas tillsammans med våra familjer och släkt:) denna sommar går verkligen inte att klaga på om ni frågar mig!Tycker den har varit helt kanon.under de 4 semesterveckor jag hittills haft har det kanske regnat 3-4 ggr och det ska man verkligen inte klaga på. Jag tycker nog nästan det här har varit min bästa sommar hittills:) dels på grund av det fina vädret och säkerligen för allt som Henke och jag har framför oss.Det händer så mkt i våra liv nu.Vi ska både bli en familj på 3 personer och så har vi köpt radhus som vi snart snart snart kommer att flytta in i.Nu är det endast 11 dagar kvar tills vi får nycklarna och vi räknar ner för varje dag som går:):) Just nu bor vi hos Henkes snälla föräldrar och det funkar jätte bra:) Stort tack till er som låter oss få bo här:) Vi lämnade lägenheten förra fredagen så vi har redan hunnit bo här i lite mer än 1 vecka och tiden har gått jätte fort.Idag skiner solen lika vackert som igår och jag får se vad denna dag bjuder på för skoj.Har inget bestämt än och det är faktiskt väldigt skönt att ta dagen som den kommer:) men nu ska jag nog gå ut och sätta mig på svärföräldrarnas altan och njuta tillsammans med H:s mormor som är här på besök:) Det är allt lite lyxigt att kunna sitta ute på altanen i deras fina trädgård varje morgon och äta frukost:)


RSS 2.0