Helg med stort H!

Åh vad härligt med lördag:) idag ska jag nog umgås med min mamma i eftermiddag när resten av familjen och min kära sambo kommer att i finna sig på Bråvalla festivalen:) Men först ska vi avnjuta den här goda frukosten på balkongen medan solen håller sig framme:)


Det har hänt lite:)

V.16/v.26 ja det har minsann växt till sig lite må jag säga:)


Vilken bra midsommarhelg jag haft:)

Då var helgen över och vardagen åter kommen!10 arbetsdagar kvar innan semester återstår och jag hoppas de kommer gå i en rasande fart.Nästa fredag jobbar jag alltså min sista dag:):) 5 veckors ledighet väntar sedan och som jag ska njuta :D mitt i allt njutande kommer det bli en hel del packning inför flytten också.Snart bara 4 veckor kvar tills vi säger bye bye till lägenheten! Har nu haft en bra midsommar annars? Min har varit kanon.God mat och trevligt sällskap:) perfekt för en gravid kvinna som mig:) Henke och jag har även varit väldigt duktiga i helgen och rensat ur vårat vindsförråd och varit på returen med an massa skräp.Så skönt att ha det gjort.Nästa helg ska vi tömma båda våra förråd och lasta av allt hos svärföräldrarna i smedby,och där får det stå tills vi får nycklarna till huset och äntligen får flytta in.Det kommer bli så skönt med större och att få ha sitt egna med uteplats mm. Längtar!!


Du <3

Herregud vilken aktivitet det är i magen just nu:) hela magen rör sig och jag känner hur vårat hjärta bökar runt där inne.Jag längtar såååå mkt efter dig <3


Allt gick bra :)

Nu har jag varit hos barnmorskan och allt såg bara bra ut:) Livmodern har växt rejält,från att ha varit liten som en golfboll så mätte hon nu ett den var runt 24-25 cm från blygdbenet till straxt över naveln,så ja den har verkligen växt :) Sjukt! Vågen visade på +4 kg sedan inskrivningen så det kan jag inte annat än vara nöjd med.Inte alls speciellt mkt tycker jag:) När jag tänker på hur platt magen var innan graviditeten och hur den ser ut nu så känns det som att +4 kg inte borde stämma eftersom det är sån skillnad ( trodde det skulle vara mer )men så äre iaf :)
Hörde även pluttens hjärtljud igen och det är så himla häftigt:) Låter som en galoperande häst!
Hon tyckte att jag skulle börja äta järntabletter nu med varannan dag iaf,så det ska jag självklart göra:) Jag hade en period för några veckor sedan som jag skrev om när jag hade börjat känna mig väldigt trött igen,men jag tycker inte alls att jag känner mig så trött längre,snarare tvärtom så därför blev jag lite förvånad att jag ska äta järntabletter,men det är bara att knappra i sig. Hoppas att magen inte pajjar bara för jag har inte haft mkt problem alls med magen än så länge:) Tack gode gud hehe.
Träffade även min gamla klasskompis David Roxström med hans bebbe och sambo på Lovisamottagningen när jag satt i väntrummet.Deras lille Frank är 2 månader nu:) Sötis. Det var riktigt kul att träffa Dave,och det känns jätte kul att så många ifrån skoltiden som man gått tillsammans med nu fått eller ska få barn.Vi börjar bli gamla nu hehe.
 
1,5 timme kvar att jobba nu sen sitter jag på nån uteservering med min älskling,Jill och Rikard och äter något gott och njuter i solen:) Så härligt det ska bli!!
 
Trevlig kväll på er!

Sommarvärme:)

Vilket himla härligt väder vi har :D Så idag invigde jag min nya långklänning,så skönt med något svalkande i värmen! Idag kl 14:00 ska jag på mitt första runtinbesök hos barnmorskan (det man gör utöver ultraljuden) Så det blir vägning,mäta magen,ta lite prover,kolla järnvärdet mm:) Hoppas allt ser bra ut och att vågen inte går sönder eller att måttbandet inte räcker till haha! Men det tror jag nog inte;)
Skönt att det redan är tisdag,snart har halva den här dagen gått sen är det bara ons och tors kvar att jobba innan Midsommar! Och på måndag är det endast 2 veckor kvar att jobba sen väntar 5 veckors semester och jag tror nog aldrig att jag längtat så mkt efter semester som nu:) Gahhh så härligt det ska bli:)
Idag efter jobbet ska Henke och jag träffa Jill och Rikard.Vi ska ner på stan och käka nånstans:) Mysigt,speciellt när vädret är så vackert:) Ska bli spännande att höra om deras resa också,för dom har varit i grekland i en vecka. Lyckos dom:)
 
På fredag är det 5 veckor kvar till flytt! och igår kväll började vi faktiskt att packa där hemma! Det känns lika bra att börja nu,så slipper man stressa med det.Vi ska lämna av kartonger hos Henkes föräldrar så vårat mål är att vi ska packa några kartonger varje vecka och åka dit och lämna av det.
Då kommer det mest vara möbler kvar,för då lär de flesta kartongerna redan packats och lämnats hos svärföräldrarna! Det är ändå så mkt grejer i hemmet som man inte använder eller som vi inte kommer behöva använda innan flytten,så det är bara att packa på :) Och nästa helg kommer vi troligtvis rensa vinds/källarförråden och åka med allt som står där också.Skönt att få det överstökat:) Dags att börja med vårat köksbord som vi ska ha i nya hemmet sen också. Vi har fått ett stort bord (plats för 12 pers om man lägger i skivan) Det är just nu inte jätte fint,men vi ska slipa och vitmåla det,sen blir det nog jätte fint.Perfekt när man kan få ta över grejer så man slipper köpa allt nytt. Det kommer ändå vara ¨så mkt som ska inhandlas till bebbens rum när vi väl flyttat in:) Ser verkligen fram emot att få inreda barnrummet:) Välja tapet,möbler osv..
 
Nu ska jag sätta mig en stund i solen och njuuuuuta :)
 

Sexy Mama!

Gud vad sexig man känner sig i mamma byxor:) speciellt när man ser igenom tröjan och ser hur långt upp dom verkligen sitter haha.Men vafan vem bryr sig! Jag är världens lyckligaste gravida kvinna <3 även om man börjar känna sig rätt otymplig så är det helt underbart att få bära på ett barn.Din pappa och jag längtar ihjäl oss efter dig:) har börjar drömma så mkt om dig och allt börjar kännas så verkligt nu.jag börjar redan bli lite nervös men mest förväntansfull på vad som väntar oss:)


V.25 :):)

Idag går jag in i v.25 och det är alltid lika spännande på söndagar att läsa i min graviditetsapp då! Kan säga att det verkligen stämmer allt som står den hör veckan:) svullna fötter,kramp i vaden,jag känner att livmodern har blivit mkt större vilket gör att jag inte känner mig lika rörlig som innan,att knyta skorna börjar bli lite svårare om man säger så hehe. Så här ser magen ut nu.


Sjung om studentens lyckliga dag:)

Hipp hipp hurra! Idag blir det studentfirande för full rulle då min kära bror tar studenten!Jag säger bara välkommen till vuxenlivet brorsan och grattis:) :)


Ojdå:)

Det slog mig precis att på fredag (14/6) är det exakt 6 veckor kvar tills vi flyttar ut ur lägenheten! Kanske dags att börja packa snart,herregud har det gått så fort!? Mama Mia :D

V.24

Mycket som händer nu:)


11/6

Gud vad mina fötter är svullna! Känns som två jumbo falukorvar för fan hehe.Har tagit av mig pjuxen nu och sitter på jobbet barfota! Därför vill jag passa på att varna alla som befinner sig omkring Nygatan just nu,ifall ni känner en extrem stank och ser gröna ångor! Fotsvett kallas det JA! Mina fossingar gillar inte värmen,men det gör resten av jag :D Tycker det blev riktigt härligt väder idag.Sol,värme och glada människor.För visst blir man allt lite gladare när det är fint väder!? Jag blir iaf det.Strålande humör:) :)
Nu är det snart bara 3,5 vecka kvar till semester,och som jag längtar! Då hoppas jag verkligen att vädret blir toppen och att dagarna kommer spenderas vid stranden och med underbara vänner:) Det är ju faktiskt bara sommar en gång om året,så det gäller att passa på att njuta:) Det är så härligt att umgås med fina vänner,sitta på en uteservering och bara njuta i solen.Det är verkligen SOMMAR! Men det blir inte bara såna dagar på semstern. Lite nytta måste man ju också göra! För Henkes och min del blir det en hel del packning också,vi flyttar ut från lägenheten den 26 juli, då kommer vi som jag nämt tidigare att "mellanlanda" hos mina svärförldrar.Och den 15:e augusti flyttar vi in i vårt nya hem:D Som vi längtar! Och då är det inte långt kvar tills våran plutt kommer till världen heller.
Just nu pågår studentveckan för fullt här i Norrköping,vilken glädje att se alla glada studenter:) Minns det så väl när man själv tog studenten ( fastän det är 7 år sedan). Det var tider:) Så på fredag tar min kära bror studenten och det blir fest för hela slanten med släkt/familj. Men jag kommer dock inte stanna kvar hela kvällen,för jag ska nämligen vidare till Kårtorp på kvällen där det vankas Trafikskolefest :D Hoppas det blir lika trevligt som förra året.Och hoppas för guds skull att vädret blir bra,stakars alla studenter annars:( Men enligt tidningen idag så ska man nog inte hoppas på för mkt dock. Nehepp,nu ska jag göra klart min 4,5 timmars arbetsdag sen ska jag träffa Anna och Elin ikväll för en bit mat och lite gossip :) Perfekt tisdag med andra ord.

For me:)

Nu har jag shoppat lite nytt till mig själv igen:) ett par Mama-shorts,mamma leggins och en blus.Supernöjd!


Nu är det klart!

Idag har Henke och jag varit på Babyproffsen och beställt barnvagn:) och så blev det massa andra tillbehör som babyskydd (bilbarnstol) adapter,regnskydd,åkpåse och skötväska så nu är kontot 10 000 kr fattigare men det är värt vartenda krona :):) det blev en svart liggdel till vagnen och sittdelen valde vi svart och ocean blå:)superfint samt en ocean blå skötväska! Så här ser färgen ut på sittdelen ( det är exakt den här vagnen vi beställt,Brio smile)


Onsdag 5/6

Skönt att det redan är onsdag:) Det innebär att det i morgon vankas ledighet för då är det nationaldagen som jag gissar att ingen har missat:) känner mig riktigt trött idag,vaknar så mkt om nätterna nu och får gå på toa så min sömn blir liksom lite störd kan man säga! Igår kväll vid 20:30 tiden låg jag hos massören och det var helt underbart:) ska tillbaka om 4 veckor igen,det är verkligen värt vartenda öre!! Höll på att somna när jag låg där på britsen hehe. Ikväll står det troligtvis grillning på schemat om vädret håller i sig.Hemma gjorda hamburgare med massa sallad,tomat dressing är jag sugen på :P föresten så köpte jag mig en jätte fin mammaklänning igår ( svängde förbi HM innan jag åkte hem från jobbet).Fin va??


En riktig vilde.

Herre jösses vilken vilde jag har i magen. Jag har tyckt att han känts av tydligt i cirka 2 veckor nu ungefär,även Henke har kunnat känna av sparkar tydligt i 1,5 vecka ungefär.Men om jag jämför TYDLIGT med hur det känns nu så säger jag bara Mama Mia :D i förrgår natt vaknade jag 2-3 ggr på natten av att han höll på att böka runt i magen,vände på sig (magen blev helt hård och utåtbuktad) och han sparkade och levde rövare om man säger så hehe,så jag fick springa och kissa ett antal ggr den natten eftersom det tröck på rejält på blåsan! Att det går så fort nu med utveckligen och STORLEKEN på vårt hjärta ärobeskrivligt.Inom 1-2 veckor bör vi nog kunna se att magen tydligt rör sig när han vänder sig där inne :) Samma sak igår,hela dagen kändes han av tydligt tydligt,massa sparkar och han verkar som sagt vilka vända på sig ofta om dagarna,igår när jag var på jobbet så kände jag säkert minst 3-4 ggr under dagen hur magen blev helt hård och utåtbuktad när han rör sig :D man blir lite paff för det känns så himla skumt.Jag brukar beskriva för Henke att det känns som att man har en stor tung boll i magen då jag verkligen känner av tyngden när han vrider sig. Även igår kväll när Henke och jag låg i sängen och tittade på film så började han med sitt gympa pass i magen,han sparkade riktigt hårt.Henke busade tillbaka mot honom och buffade tillbaka på magen flera ggr och varje gång han gjorde det så fick vi känna av världens sparkar direkt efter (som att han minsann ville visa att han är starkast,lille plutten) vi låg och skrattade och njöt kan jag säga! älskar verkligen att kunna känna så mkt och mer och mer lär det bli för nu blir vår plutt bara större och större. Har även vaknat vid 2 tillfällen i natt när han boffat omkring i magen (så fick springa och kissa 2-3 ggr i natt också) och ända sen jag vaknade i morse så har jag känt massa sparkar och rörelser :D Älskart! Jag skulle verkligen inte vilja byta och vara kille istället. Tänk att aldrig få vara med om en graviditet ( kroppsligt så att säga) det är det bästa vi gjort,och det är den häftigaste upplevelsen man kan uppleva <3 Nu är vår plutt cirka 20 cm mellan huvud till stjärt och cirka 27-28 cm från huvud till fötter. Men man mäter endast längd från huvud till stjärt än så länge.Och väger snart mer än ett halvt kilo. Nu är det verkligen ett barn som ligger där inne :D fast i lite mindre format än när de är färdiggräddade så att säga. På söndag går jag ju även in i v.24 så efter den veckan (nästa söndag har jag gått hela 6 månader) Ett halvår av graviditeten är då gånget.Känns så sjukt och tiden har bara sprungit förbi:) Nu ska jag jobba vidare och fortsätta njuta av den lille där inne ( som just nu sparkar för fullt ) :D

Kan någon förklara detta??

Varför säger man att en kvinna är gravid i 9 månader när man egentligen är det i 10 månader?? Jag menar 40 veckor är väl ändå 10 månader och inte 9!? Är det för att man inte räknar med första månaden eftersom man räknar graviditeten från senaste mensens första dag?? Hmm! klurigt!!

Ändrade planer.

I söndags när vi åkte till Linköping för att titta på barnvagn så blev vi lite paffa när vi var framme!För det fanns ju inget Babyland i Linköping!Fattar inte riktigt hur vi hade fått fram det när vi googlat på nätet. Så Lekia och babyproffsen var de barnbutiker som erbjöds där och den vagnen (Trille) som vi gärna hade velat ha verkar vara svår att få tag i då ingen av dessa butiker sålde detta märke:( Så det var bara att tänka om!Men som tyr är så fastnade både H och jag för en Brio Smile istället.Den var inte riktigt likadan som den vi först tänkt oss,men den här verkar också bra :) Det ända är att framhjulen är lite mindre än vi hade velat,men det var lufthjul och de verkade ändå väldigt rejäla och stabila.Så på torsdag ska bi till Babyproffsen i Norrköping och lägga en beställning på en sån.Det var rätt lång leveranstid då det var många som verkar ha beställt en sån vagn.Så runt mitten av August kom typ första leveransen.Så det gäller att vi inte väntar!Även om vagnen kommer 1-2 månader innan bebis är beräknad så kommer affären kunna förvara vagnen till oss tills vi vill hämta ut den.Så hör ser den ut!


God morgon:)

Nu ska vi äta frukost här hemma sedan hämta upp Henkes mamma för att åka till Eskilstuna och hälsa på H:s mormor:) tänkte bjussa på en eller två bilder på min kalas kula hehe som är precis nytagna!Det växer och växer.Detta är v22 (21+6) i morgon går jag in i v23 :) trevlig lördag på er!


RSS 2.0